Desene Animate Online Seriale TV Filme pentru copii

Spioanele

Spioanele (Totally Spies!) este un serial de animatie produs de compania franceza Marathon. Productia a început în anul 2001. De asemenea s-a facut un film animat de 90 de minute, Totally Spies! care a avut premiera pe data de 22 iulie 2009, în Franta.

Prezentare


În rolurile principale se afla trei spioane adolescente din Beverly Hills: Sam, Clover si Alex. Ele lupta în secret împotriva raufacatorilor pe plan international cu ajutorul dispozitivelor suplimentate de seful lor, Jerry, care este fondatorul si seful agentiei secrete Organizatia Internationala a Protectiei Umane (WOOHP). Fetele trebuie sa se descurce cu misiunile si vietile de zi cu zi: liceul (sez 1-4), facultatea (sez 5), baietii si rivala lor, Mandy.

Stilul animatiei

Totally Spies este de multe ori descris ca un show american (în ciuda faptului ca este produs în Europa). Are si o ciudata influenta shojo. Serialul are de asemenea o trasatura a stilului de animatie japonez. Personajele sunt desenate cu niste ochi mari, dramatici si acelasi corp fundamental. Si caracteristicile din animeuri sunt folosite în serial, cum ar fi picatura de transpiratie, vena încrucisata si expresia faciala extrema. Din aceasta cauza, multi oameni considera ca acest stil de animatie este anime american, desi a fost facut în Franta.Personaje
WOOHP
(World Organization of Human Protection)
Cele trei spioane (Sam, Clover, si Alex) sunt principalii protagonisti ai serialului si sunt cele mai evocate personaje. Fiecare are propria sa postura comica. Cele trei considera ca timpul pentru scoala , viata sociala si misiuni nu poate fi controlat. Sunt rivalizate de Mandy. Le sunt relevate în unele episoade reactiile alergice.

Samantha Simpsons
Samantha, de obicei numita Sam, are parul lung, roscat, fiind imbracata intr-un costum verde de spioana. Este cea mai inteligenta din grup, folosind acest avantaj in numeroasele planuri si diversiuni pentru ca fetele sa poata captura infractorii. Totodata, isi atribuie rolul de mediator in grup, linistindu-si prietenele oricand acestea se cearta, desi cateodata exista momente cand nu este concentrata la acest lucru.
La fel ca si Alex si Clover, Sam iubeste cumparaturile si intalnirile cu baietii, insa nu la fel de interesata ca si ele; spre deosebire de Clover, prioritatile ei sunt studiatul sau misiunile. Acest lucru o face sa fie considerata drept o "tocilara".
Episodul "Spies in Space", Sam este chemata in biroul directorului pentru comunicarea faptului ca are cele mai mari note din istoria liceului BHHS si ca ar trebui sa mearga la facultate. Pentru un timp, se mandreste cu acest lucru chiar si in fata victimei sale cand aceasta afirma ca spioanele sunt inteligente. Cu toate acestea, la sfarsit Sam alege sa ramana la liceu. Inteligenta ei o face pe Sam sa fie spalata pe creier de catre infractori, lucru ce confera amuzament seriilor.
In episodul "Do You Believe In Magic?", Sam se introduce ca "Samantha Simpson" in momentul intrarii in castelul Magicianului. Totusi, nu este confirmat daca acesta chiar este numele ei de familie. Este considerata cea mai puternica dintre cele trei, putand ridica barbati cu mainile sau picioarele.

Clover Mansion
Clover are parul de lungime medie, ochii albastrii si un costum de spioana de culoare rosie. Este considerata ca fiind personajul ce poseda stereotipuri: ea este întotdeauna preocupata mai mult de aspectul ei, baietii si ultimele tendinte decât de munca ei ca si spioana. De fapt, obiectivul ei asupra vietii sale sociale le afecteaza uneori cursul misiunilor. In episodul "Super agenta Clover", este vazuta vorbind la mobil, rezultatul fiind posibilitatea celui urmarit de fete de a scapa. De obicei compara moda cu munca ei si este preocupata de îmbunatatirea vietii sociale. Ea este în mod normal, daca nu întotdeauna prima care este impotriva lui Mandy.
Desi Clover este mai mult concentrata pe aspectele materialiste si superficiale, întelege importanta prieteniei si a muncii in echipa. Câteodata preia conducerea grupului când Sam este fie rapita, spalata pe creier sau sub influenta unui control mental, cum ar fi in episodul "Dental? More Like Mental!" si "Matchmaker".
Ca efect al obsesiei ei pentru aspectul personal, Clover sufera numeroase schimbari fizice drastice de catre ticalosii urmariti de ele. Niciodata nu parcurge tunelul WOOHP fara sa aterizeze întoarsa sau în orice alta pozitie ciudata. Se afirma în "Modul în care joci conteaza" ca Clover este alergica la narcise.
Clover este cea care flirteaza cel mai mult din grup. Este cunoscuta pentru multimea de iubiti(de obicei mai mult de unul deodata) si ar face orice pentru a fi cu un baiat. Dragostea ei pentru sexul opus poate fi egalata cu cea pentru moda si frumusete.
Clover este recunoscuta de catre prietenele sale ca fiind o buna cunoscatoare în domeniul muzicii pop, în special cele despre celebritatile masculine. Este cunoscuta pentru metodele sale incerte de obtinere a acestor informatii, însa acestea nu sunt tocmai ilegale.
Clover este identificata ca fiind vegetariana în "Here Comes The Sun", "Space Much?", "Return Of Geraldine" si "Spies On The Farm".

Alexandra Huston
Alexandra (pe scurt Alex) are parul scurt si brunet. Are ochi caprui, piele mai închisa la culoare si un costum de spioana galben. Îi place sa faca sport, în special fotbal. Alex este mereu cea mai naiva spioana. Alex doreste sa îsi faca prietenii fericiti. Este uneori "arbitru" între Sam si Clover, atunci când se cearta.
În ciuda faptului ca este cea mai sportiva, ea este uneori neîndemânatica. Este si ea interesata despre moda si baieti, uneori la fel de mult ca si Clover. Alt hobbie a lui Alex este acela de a mânca. În episodul "Evil Valentine's Day", vedem ca a avut un vis despre bomboane. În introducerea episodului "Noul Jerry" si în interviul de sfârsit al episodului "Lumea animalelor" o vedem mâncând tot timpul.
Alex este singurul personaj caruia i s-a vazut tatal în serial. Este de asemenea singura caruia nu i s-a vazut casa, în care a locuit cu parintii sai.
Se crede ca Alex este descendenta Hispanica. Vedem în "Alex ia lectii" ca tatal ei este caucasian iar mama ei, Carmen, Hispanica.
Alex e cea mai tânara spioana. Ar face orice sa tina grupul împreuna. Este rareori capturata de inamici.
Stilul lui Alex de a se îmbraca este deobicei cel mai decent. Are cea mai mare varietate de pantofi. Are o slabiciune pentru Martin Mystery.

 Jerry Lewis
Jerry James Lewis este fondatorul si seful de la WOOHP. Este un domn de origine britanica, fiind cel care le informeaza pe fete cu privire la misiunile lor si le împarte dispozitive. De asemenea, le trimite uneori în misiuni-teste secrete.
Desi nu intra în atributiile sale, Jerry le ajuta uneori pe fete în misiunile lor. În ciuda fizicului sau, a demonstrat de multe ori ca stie sa se lupte chiar mai bine decât celelalte fete.
În anii '80, Jerry impreuna cu o buna prietena, Tammie a facut parte dintr-o formatie numita "Doua cifre".
Mama lui si-a facut debutul în episodul "Draga mamei". Este o femeie stereotip. Are parul carunt si ochii verzi. Ca sa îsi pastreze identitate secreta de spion, Jerry i-a spus acesteia ca e patron la un hotel din Beverly Hills. În ultimul episod al serialului, ea afla despre secretul lui Jerry, si îi spune la rândul ei ca a fost si ea o spioana în tinerete.

Britney
Britney si-a facut debutul în episodul "Alex demisioneaza". Are parul negru-albastrui, ochii violeti si un costum de spioana albastru. Îi place sa joace sah. Înafara de celelalte fete, Britney este singura care locuieste singura.
Britney mai apare în episoadele din sezonul 3 "Scapati de pe insula WOOHP" si "Promotiune nefasta- part 3". În sezonul 5, Britney are propriile ei 3 episoade, si anume: "Straniul Virtual", "WOOHPizeaza-ma si pe mine!" si "Hotelul Blestamat". Apare de asemenea în ultimul episod al serialului.
La sfârsitul episodulu "Hotelul Blestamat", Jerry o transfera la WOOHP Australia, ca fiind partenera lui Blaine, în dispretul lui Clover.

Liceul din Beverly Hills
Mandy
Mandy este rivala de la scoala a celor trei spioane. Are parul lung si brunet si ochii purpurii. Are mereu o voce ascutita, cu un râs nazal.
Rivalitatea dintre Mandy si Clover este mai clara, certându-se mereu pentru baieti, popularitate si multe altele. Mandy este cunoscuta ca având un fan-club numit M.I.G. (Mandy e super (en: Mandy is great)). Clover s-a înscris în el, nestiind ca e un fan-club Mandy. Atunci a fost fortata sa-i faca masaj lui Mandy.
Între sezoanele 1-4, Mandy a fost acompaniata de prietenele sale, Catlin si Dominique, fiind toate rivalele lui Sam, Clover si Alex. La începutul sezonului 5, Mandy si gasca sa sunt separate. Mandy s-a înscris la facultatea din Malibu, alaturi de verisoara sa, Mindy. De atunci ele sunt vazute aproape mereu împreuna.
La sfârsitul serialului, Mandy îsi da seama ca a gresit si le-a torturat prea mult pe spioane asa ca începe sa se poarte frumos cu ele, venind sfârsitul rivalitatii dintre ele.

Caitlin

Caitlin are parul lung, încretit si brunet si ochii purpurii. Desi nu vorbeste prea mult, are o atitudine de snoaba si o sprijina mereu pe Mandy. Caitlin are de asemenea un frate mai mare care a fost si el la liceul din Beverly Hills. Caitlin nu am mai fost vazuta dupa episodul "O absolvire malefica", absolvind din liceu.

Dominique
Dominique are parul scurt, roscat închis si ochii verzi. Are o atitudine de snoaba. Este mereu alaturi de Mandy si Caitlin. Nici Dominique nu a mai fost vazuta dupa episodul "O absolvire malefica", absolvind liceul.

David
David e un tip dezirabil. Cele trei fete sunt îndragostite de el, ca si Mandy de altfel. Si-a facut debutul în episodul "Felul în care joci conteaza". Este interesat de mai multe forme de arta, cum ar fi sa cânte la chitara, poezia, pictatul etc. Îi place de asemenea natura, istoria si uraste respingerile. A aparut foarte mult în al doilea sezon, si aproape ca a disparut începând cu al treilea. David lucreaza la Groovy Smoothie Shack. Clover si Mandy s-au luptat mult pentru el.

Arnold Jackson
Arnold e colegul de clasa al Spioanelor. Este destept si priceput la multe lucruri. Este uneori un obstacol între fete si tinta lor.
În episodul "Super Nerd Much?", Arnold a primit accidental un inel care-i permite sa fure muschii de la alti oameni. Puterea i s-a urcat repede la cap, si s-a transformat într-un raufacator. Dupa o lupta, a fost învins de Spioane, cu ajutorul unui magician care avea nevoie de inel. Memoria lui a fost stearsa de WOOHP, si s-a întors urmatoarea zi la scoala ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat.
În episodul "Amiralul Arnold", el voia sa fie un super erou si s-a îmbracat ca un personaj de benzi desenate. A fost antrenat în secret de catre Geraldine Husk.
Arnold a absolvit liceul, ca si valedictorianul clasei. El nu a mai fost vazut din acel episod.

Universitatea Malibu

Mindy
Mindy e verisoara lui Mandy. Are parul scurt si blond si ochii verzi. Mindy a aparut prima data în episodul "Profesorul diabolic", în sezonul 5. Dupa ce a absolvit liceul, Mandy avea de gând sa urmeze o scoala de ski, din Aspen, dar s-a transferat la Universitatea Malibu (pe scurt Mali-U), sa stea cu Mindy.

Blaine
Blaine a aparut prima data în episodul "Bunica", din sezonul 5, ca si capitanul echipei de volei Mali-U. Clover l-a cunoscut pe plaja, în timp ce juca volei. Relatia lui Clover cu Blaine este prima în acest serial care dureaza mai mult de un episod. Urmatoarele doua episoade (109 si 110) se afla ca Blaine este un spion trimis de Geraldine Husk, ca sa o elimine pe Clover. În final s-a aflat ca Blaine este un agent al binelui. Blaine a intrat în WOOHP, si a fost trimis de Jerry la sediul din Australia, urmând sa faca echipa cu Britney.

Parinti

Gabriella
Gabriella (pe scurt Gaby) este mama lui Sam. Are parul exact la fel de lung ca al fiicei sale, dar putin încretit. Parul natural a lui Gabby era maro, dar mai târziu a aparut cu aceeasi culoare ca a lui Sam. Gaby tine sa o protejeze pe Sam mult. Si-a facut debutul în episodul "Draga mamei", din sezonul 2. A reaparut la sfârsitul sezonului 4, în episodul "Totally Busted". În timpul duratei sale scurte ca o spioana, costumul sau a fost verde maritim. La sfârsitul acelui episod, Gabby a devenit un spion oficial WOOHP.

Stella
Stella e mama lui Clover. Are parul exact ca si a lui Clover. Culoarea sa naturala era un galben deschis. Stella reprezinta o mama stereotip, fiind ferma, dar buna. Stella a aparut în sezonul 2, în episoadele: "Draga mamei" si "Lumea Zooney". A aparut de asemenea la sfârsitul celui de-al patrulea sezon, în "Totally Busted". În timpul duratei sale scurte ca o spioana, costumul Stellei a fost roz închis. La sfârsitul acelui episod, a devenit un spion oficial WOOHP.

Carmen
Carmen e mama lui Alex. Are parul exact ca si al ei, dar original era maro. Singura sa preocupare este de a-i gasi fiicei sale un iubit. Carmen si-a facut aparitia în episodul sezonului 2, "Draga mamei". A aparut de asemenea în "Alex primeste scoala" si "Totally Busted". În timpul duratei sale scurte ca o spioana, costumul sau a fost albastru închis. La sfârsitul acelui episod, Carmen a devenit un spion oficial WOOHP.

Phoebe
Phoebe este mama lui Mandy. Are parul lung si brunet, ca si al fiicei sale. Phoebe o rasfata pe Mandy, dar în acelasi timp o învata multa disciplina. A debutat în "Diabolica Gladis din sezonul 3. A aparut de asemenea în "Înapoi în trecut", "Dentist? Mai bine la psihiatru!" din sezonul 3, si "Alex primeste scoala" din sezonul 4.

Raufacatori
În Spioanele, cei mai multi raufacatori au intentia de a cuceri lumea deoarece au fost dezamagiti (de barbati sau femei) sau au suferit traume. Putini au aparut de mai multe ori, pentru a se razbuna pe Spioane pentru cele facute în trecut.
La sfârsitul seriei 3, a aparut Terence, principalul raufacator al serialului, fratele geaman a lui Jerry. Terence trebuia sa fie raufacatorul final al serialului, aparând în cele trei parti ale episodului "Promovare nefasta". Acest episod intentionând sa fie sfârsitul serialului. Când s-a creat si sezonul 4, Terence s-a întors, primind un rol major, fiind principalul inamic al fetelor. A înfiitat o organizatie numita LAMOS, formata din mai multi infractori ai episoadelor trecute.

LAMOS


Terence Lewis
Terence Lewis (pe scurt Terry) este fratele geaman a lui Jerry si principalul inamic al Spioanelor. Si-a modificat fata si vocea prin operatie estetica, pentru a fi diferit de fratele sau. În cele trei parti al ultimului episod, din sezonul 3, "Promovare nefasta", Spioanele au fost selectate pentru a fi promovate la urmatorul nivel, fiecare misiune fiind un succes, si au fost trimise la Terence pentru a fi antrenate pentru a deveni Super Spioane. La început, Terence parea un om cumsecade si relaxat.
Spioanele descopera ca Terence este fratele geaman a lui Jerry. Tinta sa era eliminarea lui Jerry cu o armata secreta de droizi si de a stapâni lumea. Motivul pentru care Terence îl uraste pe Jerry este pentru ca în copilarie, la un examen, cei doi se ajutau dându-si rezultatele unul altuia, pâna ce au fost prinsi.
Terence s-a întors în sezonul 4, unde a devenit raufacatorul principal al serialului. El a fondat organizatia LAMOS, formata din mai multi inamici din sezoanele trecute, cu intentia de a le înfrânge pe fete, sa controleze WOOHP si a cuceri lumea. Primii LAMOS au fost: Tim Scam, Helga Von Guggen, Myrna Beesbottom, si Boogie Gus. În episodul "Raul Jerry", Tim Scam, Helga Von Guggen, si Myrna Beesbottom au fost arestati. La sfârsitul episodului "Super nespioanele", Terence si restul din LAMOS sunt toti arestati.
În sezonul 4, Terence este mai rau decât înainte. Costumul alb, cu care a fost vazut prima data, a fost înlocuit cu o uniforma gen Napoleon, si a fost adaugat un monoclu la ochiul stâng.

Tim Scam
Tim Scam este raufacatorul principal al serialului, dupa Terence. Apare în 6 episoade. Scam este singurul inamic care apare în fiecare sezon al serialului, cu exceptia celui de-al cincilea. El este un fost agent WOOHP, dar a fost concediat dupa ce a folosit tehnologia WOOHP ilegal.
Prima sa aparitie a fost în al treilea episod al serialului, "Noul Jerry", în care l-a rapit si l-a înlocuit pe Jerry (mascându-se cu numele de "Mac Smith", scrisul invers a lui "Tim Scam"), cu scopul de a se folosi de resursele WOOHP. Spioanele si-au dau seama cine era de fapt si îl înving. În episodul "Draga mamei", Scam vrea sa îsi ia revansa. Acesta le fura fetelor mamele si le spala creierul, transformându-le în asasine ce vor sa-si omoare fiicele. În episodul sezonului 3, "Morphing is Sooo 1987", încearca sa disruga WOOHP, infiltrându-se si folosind roboti din metal lichid, care se pot transforma în orice alta persoana.
Tim Scam este foarte destept. Original, a dezvoltat o raza-fierbinte, ce era capabila sa evapore toate oceanele Pamântului, în timp ce lucra la WOOHP. Recent a creat o substanta capabila sa mimeze alte persoane.

Helga Von Guggen
Helga Von Guggen este un designer de moda si unul dintre cei mai cunoscuti raufacatori din serial. Are un bodyguard, Trode, care face toate treburile murdare în locul ei.
În "Stilul salbatic", Trode le-a cunoscut pe spioane în timp ce investigau multimea de croaziere disparute cu pasagerii lor. Fetele nestiind, Helga era în spatele rapirilor, si l-a instruit pe Trode sa infecteze una din spioane cu serul ei de mutatie, rezultând-o pe Clover ca o fata-pisica. Helga le-a dezvaluit fetelor ca foloseste un ser sa transforme oamenii în animale pentru a le lua blana, pentru a o folosi pentru creatiile sale. În final, Helga este victima propriulzui ser de mutare si s-a transformat într-o Himera masiva.
În "Dezastru în lumea modei", Helga apare din nou cu o schema de a folosi hainele Modei mistice, care dupa ce sunt purtate nu se mai pot da jos, si strânge persoana care le poarta pâna la moarte. În ascunzatoare ei, Helga le spune fetelor planul ei, si îi ordoneaza lui Trode sa stea cu ochii pe ele. La sfârsit a fost capturata din nou de spioane. Se descopera în episodul "Super nespioanele" ca este alergica la creveti, iar când manânca unul i se umfla fata.
Helga Von Guggen apare mai târziu în sezonul 4, ca si membra a LAMOS.

Myrna Beesbottom
Fosta dadaca a fetelor, ce a încercat sa se marite cu Jerry, si astfel putea sa preia controlul asupra WOOHP. Ea este o fosta agenta WOOHP si acum membra a LAMOS. Prima sa aparitie a fost când era totusi buna si deveni dadaca fetelor, în episodul "Prin spatiu", din sezonul 3. Urmatoarea sa aparitie (prima aparitie ca raufacatoare) a fost în "Iubiri dezastroase", în care a încercat sa se marite cu Jerry, pentru a putea avea control asupra WOOHP. A avut si diverse aparitii în al patrulea sezon. În episodul "Tinerii visatori", Myrna a creat niste roboti pentru a deveni iubitii fetelor. În "Raul Jerry", Myrna Beesbottom este arestata si separata de restul LAMOS. Este foarte agila, si puternica. Este de asemenea specializata în artele ninja.

 Boogie Gus
Boogie Gus este un afroamerican, iubitor al anilor '70. A fost în trecut un savant WOOHP. A aparut prima data în episodul sezonului 3, "Înapoi, în trecut". A planuit sa mearga calatoreasca în trecut, pentru al convinge pe Jerry sa deschida WOOHP în scopuri rele, pentru a rani oamenii. În sezonul 4 a devenit membru al echipei LAMOS, si iubitor al anilor '80, cu toate ca si-a pastrat frizura gen anilor '70. În episodul "Urasc anii '80", a planuit sa transforme lumea în paradisul anilor '80.

Dr. Gelee
Dr. Gelee este un om de stiinta rau, ce a decis sa distruga rasa umana, înghetând planeta, în timp ce el si omul lui de încredere vor ramâne în siguranta în fortareata sa secreta din munti. A fost înfrânt de catre spioane în "Cometa omul de gheata". Se pare ca are interese (posibil romantice) fata de Clover, alegând-o ca Regina lui.
În "Excursie la ski", Gelee a evadat din închisoare si a început sa le urmareasca pe fete în excursia lor cu scoala, la ski. Suparat pe Clover din cauza ca a fost înfrânt, a nascocit un plan diabolic pentru a-si lua revansa. A vrut sa o rapeasca pe Clover si sa o forteze sa joace din nou sah cu el. Din nefericire pentru el, Gelee a furat-o pe Mandy, nu pe Clover, deoarece purta un costum rosu.
Din cauza aparentelor si motivelor, Dr. Gelee pare sa fie o parodie dupa rivalul lui Batman, Ra's al Ghul.

Sebastian Saga
Sebastian Saga a fost raufacatorul episodului "Am ceva pentru artisti", primul episod al serialului. El se întoarce în "Stark Raving Mad". Sebastian a fost în trecut un chitarist faimos, dar un bizar accident i-a despatit partea stânga a corpului de cealalta si i-a distrus mâna stânga, nereusind sa mai cânte la chitara. Are o mâna de metal ce o înlocuieste pe ce-a adevarata si parul în asa fel taiat încât sa-i acopere partea stânga a fetei.
În "Am ceva pentru artisti", Sebastian este introdus ca si managerul starului rock Ricky Mathis. Sebastian planuia sa puna muzica hipnotica în timpul concertului lui Ricky, pentru a face multimea sa atace guvernatorii lumii.
În "Stark Raving Mad", Sebastian se întoarce pentru a-si lua revansa. Acesta foloseste din nou muzica hipnotica pentru a face taraboi în oras, dar a fost oprit din nou.

Marco Lumière
Marco Lumière este raufacatorul episodului de doua parti, "S-a nascut un spion". Lumière este un director de la Hollywood, dat afara. Pentru a se razbuna, a scornit o schema de a rapi marile vedete de la Hollywood si a le duce pe insula lui privata, ce detinea o varietate de roboti ucigasi. Acolo, actorii vor juca în filmul de actiune a lui Lumière, în care toate pericolele si mortile vor fi adevarate.
Din nefericire pentru spioane, Lumière a rapit-o si pe Alex, ce o interpreta pe o actrita renumita. Spioanele si-au facut drum la insula lui Lumière, si împreuna cu Alex au salvat toate starurile, si l-au înfrânt pe Lumière.
Marco Lumière a evadat din închisoare în episodul "0067", unde el, folosind pseudonimul Ocram Ereimul (printre altele numele Marco Lumière scris invers), l-a manipulat pe Jerry sa elimine toti producatorii de la Hollywood. Planul lui a fost dejucat de spioane si de Jerry.

Geraldine Husk
Geraldine Husk este fondatoarea si administratoarea agentiei de spioni SPION (SPI - Super Protection International), rivala cu WOOHP. În episodul "Organizatia SPION", agentii SPION capturau continuu criminali internationali, înaintea fetelorm SPION primid publicitate pozituva. WOOHP a fost apoi desfiintat si înlocuit cu SPION. Investigând agentia SPION, Sam si-a dat seama ca toate incidentele oprite de SPION era puse la cale de Geraldine, cu scopul de a crea o imagine buna agentiei SPION si a oune în încurcatura WOOHP-ul. Geraldine a lansat SPION pentru a-si ia revansa fata de WOOHP. Când era adolescenta a optat pentru WOOHP, pentru pozitia de spioana, dar a fost respinsa.
Geraldine se reîntoarce în "Super agenta Clover", cu o schema de a o modifica pe Clover într-o super agenta. Clover a devenit încet aa devenit mai competenta si a demonstrat ca are abilitati aproape supra-naturale, dar a devenit de asemenea mai agresiva. La sfârsit, Geraldine a recrutat-o pe Clover în SPION si i-a ordonat sa-si omoare prietenele, fiind spalata pe creier. Clover s-a transformat într-o fata bionica (completata cu laser în ochi) dar a fost învinsa de Sam si Alex. Geraldine a fost capturata si ea.
În episodul "Arnold cel Mare", a vrut initial sa le ademeneasca pe fete într-o capcana, dar mai târziu si-a schimbat planul si l-a folosit pe colegul de clasa al fetelor, Arnold Jackson, promitându-i ca îl va include în echipa ei. L-a spalat pe creier si l-a întors împotriva spioanelor. În final, Arnold alaturi de ele au înfrânt-o pe Geraldine.
Ultimul episod în care a aparut Geraldine a fost "Reîntoarcerea Geraldinei", din sezonul 5. În acesta , Blaine a fost platit de Geraldine sa o omoare pe Clover. Dându-si seama ca Blaine este iubitul lui Clover, Geraldine a organizat o serie de evenimente ca viata lui Clover sa se întoarca cu susul în jos. Blaine a plecat pe insula lui Geraldine pentru a afla cine este angajatorul lui secret (Geraldine nu si-a dezvaluit identitatea) dar a fost prins. Astfel, Geraldine l-a folosit pe Blaine ca momeala pentru Clover. Însa cu toate acestea, Geraldine este din nou înfrânta si închisa.

Willard
Willard este un om de stiinta nebun. Este extrem de încet. Vorbeste încet si se deplaseaza încet. Dupa ce adecis ca lumea se misca prea repede pentru el, a inventat o raza ce încetineste moleculele oamenilor. În episodul sezonului 2, "Alex demisioneaza", a vrut sa încetineasca toata planeta, ca toata lumea sa fie ca el. A vrut sa le captureze pe spionae (incluzând-o pe noua recruta Britney) cu raza lui de încetinire dar a fost capturat de Alex si Britney.
În episodul "Scapati de pe insula WOOHP" din sezonul 3, spioanele au descoperit ca Willard este în spatele unui atentat de evadare din insula WOOHP. Willard a tras în avionul lui Britney cu o arma creata de el, prabusindu-se pe insula. Acesta a rapit-o pe Britney si s-a mascat în ea, cu intentia de a le omorî pe spioane, dupa ce aterizeaza pentru a o salva. Willard a fost demascat de spioane. În timpul luptei cu spioanele, acesta a demonstrat ca în ciuda faptului ca se misca încet, stie miscari de arte martiale. În final a fost înfrâns de adevarata Britney.

Micutul Diminutiv
Micutul Diminutiv este un fost om de stiinta de la WOOHP. Acesta lucra la o formula care sa creasca puterea, reducând masa. Ele si ajutoarele lui au fost micsorate accidental de propriul aparat. A aparut prima data în episodul din sezonul 1, "Micsorare", în care el si ajutoarele lui planuiau sa micsoreze monumentele, dupa care orasele lumii. Clover a fost si ea micsorata, dar a fost readusa la înaltimea sa .
A doua sa aparitie a fost în episodul "Mega Mandy", din sezonul 4. Aici a vrut sa o mareasca pe Clover la dimensiunile unui urias, dar a înaltat-o accidental pe Mandy. Dupa ce a observat ca a gresit fata, Micutul Diminutiv a marit-o si pe Clover, rezultând doua fete gigantice ce se confrunta în Beverly Hills. În final, Alex si Sam le-au adus pe amândoua la dimensiuni normale, iar WOOHP a sters acest eveniment din mintea lui Mandy.


Premii si nominalizari

 •     În 2005 si 2006, serialul a câstigat trofeul Jetix Kids Awards România, pentru cel mai îndragit serial Jetix.

Episoade
 Sezonul 1 (2001-2002)

    1. Am ceva pentru artisti
    2. Regina pentru o zi
    3. Noul Jerry
    4. Scapa cine poate
    5. Ramasi împreuna în Evul Mediu
    6. Joaca d-ea copiii
    7. Eliminatorul
    8. Fugarele
    9. Rapirile
    10. Spioanele gladiatoare
    11. Cetateni model
    12. Fetele din Silicon Valley
    13. Prajiturile pasiuni
    14. O lume care intra la apa
    15. Extraterestrii
    16. Stilul salbatic
    17. Vaduvele negre
    18. Prietenul cel rau
    19. Jocul fetelor
    20. Spioane contra spioane
    21. Credeti în magie?
    22. O plimbare
    23. Colectorul de suflete
    24. Om sau masina?
    25. Cometa omul de gheata
    26. S-a nascut un spion - Partea 1
Sezonul 2 (2003-2004)

    27. S-a nascut un spion - Partea a 2-a
    28. Stele cazatoare
    29. Vreau mumia mea
    30. Diabolicul salon de par
    31. Factorul Yucck
    32. Modul în care joci conteaza
    33. Aici vine soarele
    34. Negru de invidie
    35. Nimic nu se schimba
    36. Eu, omule
    37. Draga mamei
    38. Lumea Zooney
    39. Prima minciunica
    40. W.O.W.
    41. Stark Raving Mad
    42. Organizatia S.P.I.O.N.
    43. Lumea animalelor
    44. Cosmarul naturii
    45. Alex demisioneaza
    46. Totally Switched
    47. Excursie la ski
    48. Liftul
    49. Sfârlaza
    50. Mâncatorul de creiere
    51. Dezastru în lumea modei
    52. Joaca
 
 Sezonul 3 (2004-2005)

    53. Fizica elementara
    54. Circul monstrilor
    55. Computer Creep Much?
    56. Prin spatiu
    57. Morphing Is So 1987
    58. Cafeneaua malefica
    59. Înainte în trecut
    60. Planeta barbabatilor frumosi
    61. Super Nerd Much?
    62. Muschi incredibili
    63. Dentist mai bine la psihiatru
    64. Scapati de pe insula WOOHP
    65. Tabara de groaza
    66. G.L.A.D.I.S. cea rea
    67. Super agenta Clover
    68. Liniile aeriene blestemate
    69. Creepy Crawly Much?
    70. Adevar sau panica
    71. Feng Shui e atât de demodat
    72. Dragoste rautacioasa
    73. Noroc ca Halloweenul e doar o data pe an
    74. Prea mult yoga strica
    75. Micsorare de creiere
    76. Promotiune nefasta- Part 1
    77. Promotiune nefasta- Part 2
    78. Promotiune nefasta- Part 3
Sezonul 4 (2006)

    79. Tinerii visatori
    80. Socul viitorului
    81. Urasc anii 80
    82. Orasul perfect
    83. Raul Jerry
    84. Alex ia lectii
    85. Mega Mandy
    86. Croaziera
    87. Arnold cel mare
    88. 0067
    89. Mimeaza-ti propria afacere
    90. Mani-Maniac Much?
    91. Buchetele diabolice
    92. Mostenitoarea malefica
    93. Vânzatorul de înghetata
    94. Sis-KaBOOM-Bah!
    95. Frumusetea costa
    96. Super nespioanele - Part 1
    97. Super nespioanele - Part 2
    98. The Suavest Spy
    99. Fotbal cu Spioane
    100. Spioanele la ferma
    101. Spioanele în spatiu
    102. Demascate! - Partea 1
    103. Demascate! - Partea 2
    104. Demascate! - Partea 3
 
 Sezonul 5 (2007)

    105. O Absolvire Malefica
    106. Colega Diabolica
    107. Profesor diabolic
    108. Bunica diabolica
    109. Înca un iubit malefic
    110. Întoarcerea Geraldinei
    111. Evil Sorority
    112. Gimnastele Diabolice
    113. Diabolicii bucatari de Pizza
    114. Pantofarul diabolic
    115. Straniul Virtual
    116. WOOHPizeaza-ma si pe mine!
    117. Hotelul Blestamat
    118. Mister total
    119. Diabolicul bucatar de Sushi
    120. Miss Spirit Fingers
    121. Lumea mimilor
    122. Mascota diabolica
    123. Spectacolul trebuie sa continuie...altfel
    124. Putin pâna a fi erou
    125. Agentul WOOHP
    126. So Totally Not Groove-y
    127. Ho-ho-ho!
    128. Mizerie totala
    129. Droizii - Part 1
    130. Droizii - Part 2

 


Schimbari între sezoane
Sezonul 1 - sezonul 2
În sezonul 2 se schimba vocea lui Sam.

Sezonul 2 - sezonul 3
    În limba româna, vocea lui Alex se schimba (ca si în limba engleza, de altfel).
    Fetele se muta împreuna.
    Biroul lui Jerry se modernizeaza.
    Jerry o introduce pe G.L.A.D.I.S., asistenta sa.
    Pudriera electronica si celelalte echipamente primesc o noua înfatisare.
    Genericul si melodia de început se schimba.
    Genericul de sfârsit este înlocuit de un interviu cu personajele "Totally Spies" pe diferite teme (în partea stânga sunt scrise crediturile si în cea dreapta apare un mic aparat care reda interviul).

Sezonul 3 - sezonul 4
    În limba româna, vocea lui Mandy se schimba.

Sezonul 4 - sezonul 5
    Fetele nu mai învata la liceul din Beverly Hills, ci la facultatea din Malibu.
    Spioanele se muta în alta casa, construita de WOOHP.
    În limba româna, vocea lui Mandy se schimba.
    Spioanele îsi iau înca o slujba, aceea de a lucra la cafeneaua Mali-cafè.
    Genericul de început se schimba dar melodia ramâne aceeasi.
    Genericul sub forma de interviu este înlocuit cu secvente din serial, puse pe melodia de început (în partea stânga sunt scrise crediturile si în cea dreapta apare un mic aparat care reda secvente din episod).

 • Gadgeturi standard
Versiunea Pudrei-X, folosita începând cu sezonul 3

    Pudra-X
        Pudriera electronica este un dispozitiv de comunicare, folosit de Spioane, când vor sa-l contacteze pe Jerry. În primele doua sezoane Pudriera electronica avea culoarea roz. Începând cu sezonul trei a fost recolorata în violet si a primit numele de Pudra-X, care putea sa schimbe hainele doar cu o apasare de buton. Înca o noua caracteristica este aceea de a arata holograma lui Jerry când vorbesc cu el, nu doar imaginea pe ecran. Pe lânga ca poate fi folosita în misiuni, Pudriera electronica/Pudra-X mai poate fi folosita sa ruleze filmulete si sa redea muzica, sau poate fi un pager, un telefon mobil sau un GPS.

 •     Costumele de spioane
        Fiecare spioana are un costum, si anume: verde pentru Sam, rosu pentru Clover, galben pentru Alex, albastru deschis pentru Britney, albastru închis pentru Carmen (mama lui Alex), pentru Gaby (mama lui Sam) verde maritim, pentru Stella (mama lui Clover) roz si pentru Mandy violet (în episodul Evil Coffee Shop Much?, când a devenit spioana).

    Jet Pack
        Este un rucsac în forma de inima. Acesta le face pe Spioane sa zboare. Este atasat de spatele lor. Fetele îsi pot tine celelalte instrumente de spionat în el. Original a fost roz, dar în sezonul trei a fost re-pictat ca un violet metalic.

    Cureaua expandabila
        Este o curea metalica, atasata la costumul de spion. Ea lanseaza o inima cu un cablu atasat. Catarama pare ca se poate lipi de orice, fara nici o problema. A fost original un gadget pentru o misiune, dar dupa prima aparitie a devenit unul standard.

 • Comunicatii
    Cercelul microfon pentru comunicatii
        Cercelul le permite Spioanelor se vorbeasca între ele când nu sunt împreuna. Ele mai pot si receptiona sunete de la distante foarte mari.

 • Transport
    Parasutele Backpack
        Sunt folosite în primele doua sezoane. Arata ca si Jet Pack, dar au o parasuta înauntru.

    U.P.W.A.T.I.
        U.P.W.A.T.I. este un aparat de mers pe sub apa. A fost folosit în trei episoade.

    James
        James (en: K.I.R.T.T.) este o masina capabila sa se transforme în orice alt vehicol cu roti. Prima oara fetelor nu le-a placut acest echipament, (a fost prima data prezentat ca o masina maro din anii '70, incomoda) dar i-au descoperit abilitatile si au început sa-l placa.

    E.T.T.
        Echipament de teren si tuneluri. E.T.T. (en: R.A.T.V.A.T. - Rugged All-Terrain Vehicle and Tunnelereste) este un vehicol folosit în putine episoade, cum ar fi "Regina pentru o zi". E.T.T. este un vehicol mare cu un sfredel în fata, folosit pentru a sapa sub pamânt.

    Masina timpului
        A fost folosita de Boogie Gus, ca sa se întoarca în trecut sa-l opreasca pe Jerry sa deschida WOOHP. O noua masina a timpului a aparut în episodul "Socul viitorului", unde Sam, Alex si Clover au calatorit în viitor.

    Placile pentru deplasare în aer
        Gadgetul e ca o placa de surf cu motor, care poate fi folosita fara valuri. A aparut în trei episoade.

    HeliJet
        A fost folosit în episodul "Fugarele" din primul sezon. Este o combinatie într-un elicopter si un jet.
 • Haine
    Sandalele cu arcuri
        Sunt niste sandale care le permit Spioanelor sa sara în sus. Au fost folosite în episoadele "Ramasi împreuna în Evul Mediu" si "S-a nascut un spion- part 2".

    Cizmele Go-go
        Arata exact ca si cizmele obisnuite de misiune ale fetelor, dar le permite acestora sa umble pe pereti sau sa stea lipite de tavan.

    Mânusile lipicioase
        Le permite fetelor sa stea lipite de orice. S-au întâmplat si accidente cu aceste mânusi, cum ar fi în episodul "Modul în care joci conteaza", când mânusile lui Alex nu se mai puteau dezlipi de tavan.

    Mânusile cu gheare de pisica retractabile
        Sunt niste mânusi cu gheare. Pot fi folosite pentru ca fetele sa se urce pe pereti, cum ar fi în episodul "Ramasi împreuna în Evul Mediu".

    Lentilele de contact cu raze- M
        Le permit lui Clover, Alex si Sam sa vada prin orice obiect. Când sunt activate ele devin rosii. Au fost lansate în episodul "Cetateni model", ca lentile care vad prin metale.

    Cizmele cu masina de gaurit
        Sunt niste cizme cu o mini-masina de gaurit în calcâie. Când nu sunt folosite arata exact ca cizmele obisnuite pentru Spioane.

    Ochelarii de soare cu senzori de caldura
        Acesti ochelari sunt folositi pentru a detecta miscari.

    A doua piele
        Aceasta anuleaza sau elibereaza orice substanta.

    Inelele ce proiecteaza holograme
        Le permit Spioanelor sa-si proiecteze propria imagine, pentru a-i induce în eroare pe inamici.

 • Infiltrari si atacuri
    Rujul laser
        Este folosit foarte mult în primele doua sezoane. A aparut si în sezonul 3 si s-a reîntors în sezonul 5, în episodul "Gimnastele diabolice". Poate fi folosit pentru a taia unele lucruri.

    Cutia sonica de dezintegrare
        Acest gadget produce sunete care cauzeaza durere, îi tine pe ceilalti la distanta si sparge lucruri din sticla cum ar fi un pahar. A aparut prima data în episodul "Fetele din Silicon Valley", ca un mic radio. Apoi a aparut în sezonul 3 ca un CD-player, unde a fost folosit în putine episoade. A fost folosit si de mamele fetelor, în episodul "Promotiune nefasta- part 3", din al patrulea sezon.

    Tornada din cutia de spray de par
        Este un spray ce creeaza o volbura puternica, dar inconfortabil. A aparut o data în primul sezon si de doua ori în al doilea. Inamica fetelor, Geraldine a folosit un dispozitiv asemanator, numit Tornada din tub, pentru a le elimina, în sezonul 3.

    Bratara multifunctionala
        Este o bratara roz, folosita în mai multe cazuri. De exemplu, în episodul "Socul viitorului", Clover a folosit-o pentru a putea trece de securitatea WOOHP.

    Foen-ul Tornada
        Este un uscator de par ce poate sufla obiecte la distante foarte mari. Mai poate si trage obiecte sau sa încalzeasca.

    Dintele absorbitor
        Acest instrument poate absorbi orice lichid ce intra în gura.

    Rimelul cu propulsor
        Este un rimel ce poate lansa o plasa, pentru a captura raufacatorii.

 • Examinari
    Ceasul scanner
        Este un ceas ce scaneaza cu evidenta, în scenele de crima.

    Peria scanner
        Peria poate scana orice fir de par si apoi spune al cui este. A fost folosita o singura data de catre Sam, într-un episod.

    L.I.A.B. 9000
        Aceasta este o poseta alba ce contine o aparatura de scanat.

 • Protectie
    Pandantivele pufoase
        Aceste pandantive pufoase folosesc ca masti de gaze sau respiratorii.

    Castile
        Aceste casti le protejeaza fetelor capul de orice. Culorile sunt exact ca si costumele: verde pentru Sam, rosu pentru Clover si galben pentru Alex.

    Umbrela pentru orice vreme
        Când sunt activate apare un câmp de forta în forma unei umbrele.

 • Urmarire
    Satelitul portabil
        Acest dispozitiv de urmarire este folosit pentru a localiza obiecte. De asemenea este folosit pentru a arata grindele laser.

    Compactelite
        A fost un gadget dat de fost spioana japoneza, Keiko. E un satelit greoi. Este capabil sa localizeze diverse obiecte.

    Agrafa GPS
        Este folosita pentru urmarirea tipilor rai.

 • Altele
    Guma fierbinte si picanta
        Când este mestecata, le permite Spioanelor sa iasa din legaturi.

    Balonul de guma explozibil
        Când este mestecata, guma îsi se pune în functiune. Se face un balon urias care explodeaza. A fost folosita de Alex în episodul "Draga mamei", când fetele au fost închise într-o sauna.

    Oja WOOHP editia standard
        Este folosita pentru restaurarea unghiilor rupte. A fost folosita în episodul "Socul viitorului", când Spioanele au calatorit în viitor si au oprit-o pe diabolica Mandy.


Presa •     Revista Totally Spies! Spioanele!
Revista Totally Spies! Spioanele! este publicata lunar în România de catre Noriel. În ea exista episoade sub forma de benzi desenate, jocuri, teste, cadouri cum ar fi: postere, abtibilduri si multe altele. Copiii îsi pot trimite desenele si/sau scrisorile la redactie, dupa care probabil vor fi publicate.

 •     Seria Totally Spies! Spioanele!- actiune, aventura, jocuri si teste
Aceasta serie este publicata în România de catre editura Corint Junior. În ea se poate gasi: un episod, jocuri, teste, cadouri marca Totally Spies!, uneori si postere. Cartea este de format 16,5 x 22 cm, cu 32 de pagini.

 •     Cartile Totally Spies! Spioanele! CINE-MANGA
Aceste carti se adreseaza în special copiilor între 6 si 12 ani. Publicatiile sunt niste minialbume de benzi desenate, cu capturi din serialul TV, însotit de un cadou. Fiecare volum are 96 de pagini, pe format 13 x 19 cm. Cartile sunt publicate în România de catre editura Corint Junior.


Comenteaza

Pentru a scrie comentarii trebuie sa ai cont pe site
logininregistrare

Comentarii

 • nico Adaugat marfa detaliile astea da unde gasesc sezonu 5?:-S
 • Alina Adaugat Apropo mie imi place sa fiu ca o spioana sa stiti ca am multe lucruri cu ele si imi plac toate episoadele mai ales episodul 129 Omul sau masina si episodul 2 Regina pentru o zi.

Articole asemanatoare

 • Sa râdem cu Mickey!
  Sa râdem cu Mickey!
  Să râdem cu Mickey! (Have a Laugh!) este un serial de animație produs de Walt Disney Company. Emisiunea este alcătui...
 • Unchiul Bunic
  Unchiul Bunic
  Unchiul bunic (engleză Uncle Grandpa) este un serial de animație creat de Peter Browngardt pentru Cartoon Network în...
 • Steven Universe
  Steven Universe
  Steven Universe este un serial animat de televiziune American creat de Rebecca Sugar, fostă artistă de poveste, scriitoare...
 • Drama Totala: Insula Pahkitew
  Drama Totala: Insula Pahkitew
  Drama Totală: Insula Pahkitew (engleză: Total Drama: Pahkitew Island) este sezonul 5, partea a doua, din seria Drama Total...
RSS